Είναι οκ να αναδημοσιεύετε το περιεχόμενο της έρευνάς μας, σας παρακαλούμε όμως να βάζετε link του source.

ΚΑΝΤΕ CLIK ΣΤΗΝ ΡΟΖ ΛΕΞΟΥΛΑ!

28.10.12

Ενα βραβείο για το χειροποίητο!

Τα χειροποίητα αξίζουν πολλά βραβεία, αλλά εδω και καιρό είχαμε στο μυαλό μας να δώσουμε ένα συμβολικά, σε όλες εκείνες (γιατί είναι κυρίως γυναίκες) στην υπέροχη αυτή blogoγειτονιά, που πασχίζουν κάθε μέρα, από μεράκι και αγάπη να κρατήσουν ζωντανή την αξία και το συναίσθημα του χειροποίητου.

Οσοι από εσάς, έχουν αποκτησει με οποιονδήποτε τρόπο κάτι φτιαγμένο με τα χέρια και την καρδιά κάποιου άλλου, θα έχετε παρατηρήσει τις πανέμορφες ατέλειες του. Κι αν αυτός ο κάποιος, το έχει φτιάξει με αγαπη, σίγουρα την έχετε αισθανθεί.

Κάθε χειροποίητο κουβαλάει μία ιστορία. Την ιστορία των υλικών του, που πολύ προσεκτικά έχουν επιλεγεί, την ιστορία του δημιουργού του, που με έμμεσο τρόπο αποτυπωνεται στο δημιουργημά του.

Οσοι από εσας, φοβάστε το χειροποίητο: γιατί δεν έρχεται με "γραπτή" εγγύηση,  δεν έχει την τελειότητα που έχετε συνηθίσει να έχουν τα βιομηχανοποιημένα, δεν είναι "υγιεινό", δεν ξέρετε από που κρατά η σκούφια του κλπ, καλό θα ήταν να το ξανασκεφτείτε.

Με ελάχιστες εξαιρέσεις, όσοι καταπιάνονται με κάτι από χόμπυ, σίγουρα λαμβάνουν πολύ περισσότερο υπόψιν τον μελλοντικό ιδιοκτήτη του δημιουργήματός τους. Δεν τον θεωρουν  "πελάτη". Τον διαλέγουν κατά κάποιο τρόπο. Τον σκέφτονται. Τους νοιάζει η γνώμη του.

Σας προσκαλούμε να διαδώσετε το μήνυμα μέσα από αυτό το βραβείο. Να εμπιστευόμαστε το χειροποίητο και να το προτιμάμε. Κι αν σε κάποιες περιπτώσεις είναι ακριβότερο, ο λόγος δεν είναι το κέρδος, αλλά οι ουσιαστικές εργατοώρες που χρειάστηκαν για να φτιαχτεί. Αν και τελικά, απ'ότι έχουμε διαπιστώσει, είναι πολύ πολύ φθηνότερο.



Δεν μπορούμε να το μοιράσουμε σε ΟΛΕΣ, αλλά βασιζόμαστε σε εσάς γι'αυτό.  Pass it through!
Με πολλή αγάπη και αγωνιστικούς χαιρετισμούς από Ναταλύ, Ελίνα, Αναστασία! KaNiMa


 Ευα!

9 σχόλια:

  1. Αχ βρε κορίτσια τι να πω........με συγκινήσατε τόσο πολύ.!!!!!!! Ευχαριστώ πάρα πάρα πάρα πολύ για αυτό το βραβείο.!!!!! Εκτός από το σπίτι μου θα στολιστεί και σε ένα μέρος της καρδιάς μου .!!!!!Ευχαριστώ και πάλι.!!!!!
    Συγχαρητήρια σε όλα τα σπιτάκια που το κέρδισαν.!!!!!! Πολλά πολλά πολλά φιλιά και μια τεράστια αγκαλιά και στις τρεις σας.!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστούμε Πολύ!
    Μας συγκινήσατε!
    Τι όμορφος τρόπος να ξεκινήσουμε την εβδομάδα μας!!!
    Είσαστε τέλειες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστώ πολύ-πολύ!!!!!!
    Είναι πολύ ιδιαίτερο το βραβείο σας και χαίρομαι αφάνταστα για την σκέψη σας να με τιμήσετε!!! Πραγματικά, σας ευχαριστώ!!!
    Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κορίτσια μου, πολύ με τιμάει που δίνετε στο blog μου αυτό το βραβείο! Με συγκίνησε το κείμενό σας!
    Συγχαρητήρια και στα άλλα blog! Θα κάνω μία ξεχωριστή αναφορά στην επόμενη ανάρτησή μου και αν μου επιτρέπετε θα βάλω και ένα κομματάκι από το όμορφο κείμενο που γράψατε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είστε μέσα στο μυαλό μου! Πολύ όμορφο το κείμενό σας!
    {Fan, όπως λέμε sofan!}

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ! ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Κ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΤΙΣ ΞΕΡΩ. ΚΑΝΟΥΝ Ε Ξ Α Ι Ρ Ε Τ Ι Κ Η ΔΟΥΛΕΙΑ. ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΩ Κ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ ΤΗΣ ΜΠΛΟΓΚΟΓΕΙΤΟΝΙΑΣ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή